Waar kun je The Vampire Diaries bekijken: staat het op Netflix of op Amazon? (2024)

The Vampire Diaries is een bovennatuurlijke dramaserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van LJ Smith.

De show ging in première op The CW Network op 10 september 2009 en duurde acht seizoenen, en eindigde op 10 maart 2017.

De show kreeg veel aanhang en kreeg lovende kritieken en werd een hoofdbestanddeel van tiener- en bovennatuurlijk drama.


Het combineert elementen van romantiek, horror en avontuur en biedt kijkers een goed afgerond verhaal dat hen van aflevering tot aflevering verslaafd houdt.

Dus als je wilt weten waar je kunt streamen en kijken The Vampire Diaries, hebben we alle details hieronder.

Waar kun je de Vampire Diaries bekijken?

Of je het nu hebt bekeken toen het oorspronkelijk werd uitgezonden, of je hebt het nog nooit gezien: je leest dit omdat je wilt weten waar je het kunt bekijken The Vampire Diaries!

Ik heb al het harde werk voor je gedaan en het internet afgezocht om de plaatsen te vinden waar je het vandaag nog kunt streamen. Dus hier gaat...

Verenigde Staten: je kunt alle acht seizoenen van de serie bekijken The Vampire Diaries on MAX en Pauw.

Verenigd Koningkrijk: Geweldig nieuws voor Nina Dobrev-fans in Groot-Brittannië. Je kan kijken The Vampire Diaries on Netflix, Amazon Prime Video en iTVX.

Canada: The Vampire Diaries is alleen beschikbaar op Amazon Prime Video maar je krijgt wel alle acht seizoenen!

Mexico: Als je Stefan en Damon wilt zien vechten om Elena, dan kun je dat op beide doen Amazon Prime Video en HBO Max in Mexico.

Australië: Net als zoveel andere landen kun je kijken The Vampire Diaries online in Australië op Netflix, Amazon Prime Video en Stan.

India: Je hebt geluk als je wilt kijken The Vampire Diaries in India. Het is op beide Netflix en Amazon Prime Video.

Tsjechische Republiek: Als je een vampierdrama in Tsjechië wilt zien, stem dan op een van beide af Netflix of Amazon Prime Video.

Italië: Gelukkig, The Vampire Diaries is Amazon Prime Video in Italië.

Eerlijk gezegd zou ik landen aan de bovenstaande lijst kunnen blijven toevoegen, maar de realiteit is dat The Vampire Diaries staat grotendeels op Amazon Prime Video terwijl sommige landen het ook hebben Netflix.

Waar gaat The Vampire Diaries over?

De show speelt zich af in het fictieve stadje Mystic Falls, Virginia, een toevluchtsoord voor bovennatuurlijke wezens zoals vampieren, weerwolven en heksen.

De verhaallijn volgt voornamelijk Elena Gilbert (Nina Dobrev), een middelbare scholier die verwikkeld raakt in een complexe liefdesdriehoek met twee vampierbroers, Stefan (Paul Wesley) en Damon Salvatore (Ian Somerhalder).

Terwijl Elena zich oriënteert op haar nieuwe leven en de gevaren die gepaard gaan met de omgang met vampieren, wordt de stad Mystic Falls een slagveld voor verschillende bovennatuurlijke strijd die de stad dreigen te vernietigen.

Het uitgangspunt van The Vampire Diaries duikt in de complexiteit van menselijke emoties en morele keuzes wanneer ze in een wereld van het bovennatuurlijke worden geplaatst.

Centraal in dit alles staan ​​de gebroeders Salvatore, wier beladen relatie lagen van complexiteit aan het verhaal toevoegt.

Stefan, de meelevende en ingetogen vampier, staat in contrast met zijn broer Damon, die roekeloos is en gedreven door verlangen.

Hun voortdurende strijd om Elena's genegenheid symboliseert een grotere strijd tussen liefde en haat, goed en kwaad.

Als aanvulling op de gelaagde verhalen zijn er de verschillende secundaire plots die de geschiedenis van Mystic Falls en de afstammingslijnen van zijn bovennatuurlijke bewoners onderzoeken.

Naarmate de serie vordert, komen ook andere personages op de voorgrond, zoals Bonnie Bennett, een heks, en Tyler Lockwood, een weerwolf.

Elk seizoen bevat een unieke mix van oude overleveringen, vloeken en hedendaagse conflicten die ervoor zorgen dat de verhaallijn steeds evolueert en aangrijpend is.

Hoeveel seizoenen van de Vampire Diaries?

De voorstelling bestaat uit acht seizoenen met in totaal 171 afleveringen. Elk seizoen introduceert nieuwe personages en verhaallijnen:

Het eerste seizoen concentreert zich op Elena die het bestaan ​​van vampieren ontdekt en haar groeiende relatie met Stefan.

In het tweede seizoen maken we kennis met de weerwolven en de “Originele” vampiersfamilie.

Seizoen 3 duikt in de geschiedenis en motivaties van de Original-familie, gevolgd door het vierde seizoen waarin Elena in een vampier verandert en de introductie van ‘The Cure’.

In het vijfde seizoen wordt het iets donkerder als de show dubbelgangers en de andere kant verkent. En dat leidt ons mooi naar seizoen 6, dat zich richt op de nasleep van de ineenstorting van The Other Side.

Nieuwe vijanden in de vorm van de Heretics worden het middelpunt van het zevende seizoen voordat het allemaal wordt afgesloten met de ultieme confrontatie tegen de duivelse Katherine Pierce in seizoen 8.

Waarom werden The Vampire Diaries geannuleerd?

Ondanks de immense populariteit werd de show na het achtste seizoen geannuleerd, voornamelijk vanwege dalende kijkcijfers en de wens om verhaallijnen af ​​te ronden op een manier die de fans op de lange termijn tevreden stelde.

Het goede nieuws is dat The Vampire Diaries bracht twee spin-offseries voort. De eerste is De originelen, die de levens van de oorspronkelijke familie volgde.

De tweede show wordt genoemd legaten en dat richt zich op de volgende generatie bovennatuurlijke wezens.

Of je nu voor het eerst kijkt of de serie opnieuw wilt bekijken, The Vampire Diaries kan worden gestreamd op verschillende platforms zoals onder meer Netflix, Amazon Prime en de eigen website van The CW.

Waarom verliet Nina Dobrev de show na seizoen 6?

Nina Dobrev, die Elena Gilbert speelde, besloot te vertrekken The Vampire Diaries na het zesde seizoen.

Ze verklaarde dat haar contract van zes jaar afliep en dat ze vond dat het tijd was om verder te gaan en zichzelf uit te dagen met andere projecten.

Het vertrek van Dobrev was een belangrijk moment voor de serie. Elena werd in een diepe slaap gebracht, gebonden door een betovering in Bonnie's leven.

Dat schreef haar personage effectief uit de hoofdverhaallijn tot de laatste aflevering.

Is The Vampire Diaries gebaseerd op een boekenreeks?

Ja, The Vampire Diaries TV-serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van LJ Smith.

De boeken werden voor het eerst gepubliceerd in de jaren negentig en vormden de fundamentele verhaallijn voor de tv-aanpassing, hoewel de show creatieve vrijheden verwierf en in veel opzichten afweek van de boeken.

Hoe verschilt het karakter van Elena Gilbert in de boeken?

In de originele boekenreeks van LJ Smith wordt Elena Gilbert beschreven als een blonde middelbare scholier van het type 'bijenkoningin'.

Ze is zelfverzekerd en enigszins ijdel, maar in de tv-serie wordt Elena afgebeeld als een brunette met een meer medelevende en nuchtere persoonlijkheid.

Bovendien gaat de tv-serie dieper in op Elena's familie en achtergrond, waardoor haar karakter meer wordt uitgebreid dan in de originele boeken.

Wie zijn de originele vampieren?

De originele vampieren, vaak eenvoudigweg genoemd De originelen, zijn de eerste generatie vampieren waarvan alle andere vampiers afstammen.

Het gezin bestaat uit broers en zussen Elijah, Rebekah, Klaus, Kol en Finn, en hun ouders Mikael en Esther.

Esther, een machtige heks, creëerde de vampiervloek om haar kinderen te beschermen en ze onsterfelijk te maken.

Klaus valt vooral op omdat hij een hybride is en zowel een vampier als een weerwolf is.

Wat is de betekenis van de dubbelgangers?

Dubbelgangers spelen een centrale rol in de serie. Een dubbelganger is een bovennatuurlijke dubbelganger en kan worden beschouwd als een ‘schaduwzelf’.

In de serie hebben zowel Elena Gilbert als Stefan Salvatore dubbelgangers.

Elena's dubbelganger-afstamming is verbonden met de Petrova-bloedlijn, waarbij Katherine Pierce (Katerina Petrova) de meest opvallende is.

Deze dubbelgangers worden vaak gebruikt bij rituelen vanwege hun krachtige bloed, en hun terugkerende bestaan ​​is het resultaat van een spreuk van de heks Qetsiyah.

De cast en personages van Vampire Diaries

Nina Dobrev (Hou van hard) als Elena Gilbert. Ze is een goedhartige en empathische middelbare scholier die wordt meegezogen in de wereld van het bovennatuurlijke.

Paul Wesley als Stefan Salvatore. Hij is de morele en meelevende vampierbroer, die altijd op gespannen voet staat met zijn eigen aard.

Ian Somerhalder als Damon Salvatore. Damon is de roekeloze en impulsieve broer wiens complexiteit hem zowel een slechterik als een held maakt.

Kat Graham als Bonnie Bennett, een getalenteerde heks en Elena's trouwe vriendin.

Candice Koning als Caroline Forbes. Ze is aanvankelijk een egocentrische middelbare scholier die uitgroeit tot een sterke vampier.

Michaël Trevino als Tyler Lockwood, een middelbare scholier die een conflicterende weerwolf werd.

Waar kun je The Vampire Diaries bekijken: staat het op Netflix of op Amazon? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6125

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.